2009/03/08

Musli med doft av kanelbulle

Idag fick jag för mig att jag skulle göra hemgjord musli. Har aldrig gjort det förr så det blev först lite receptläsning på nätet för att få inspiration. Sen gjorde jag min egen blandning, lite i andan av "man tager vad man haver". Doftade ljuvligt i köket under tillagningen...blev lite sugen på nygräddade kanelbullar!





Musli med doft av kanel och kardemumma
6 dl fiberhavregryn
1 dl hackade nötter (ex. mandel, valnöt, hasselnöt)
1 dl solroskärnor
½ dl pysilliumfrön
½ dl kokos
1 msk kanel
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 dl vatten
½ dl rapsolja
2 msk honung
2 dl torkade aprikoser
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda vatten, olja och honung i en annan skål. Rör sedan ihop blandningarna. Häll upp på bakplåtsklädd plåt och rosta i 175 grader i ca 25 minuter, rör om då och då. När blandningen svalnat tillsätt hackade torkade aprikoser. Förvara musliblandning i burk med lock.

Inga kommentarer: