2009/07/10

Mat som slängs i soptunnan.

Fregan var något alldeles nytt för mig tills igår när jag kollade på nyheterna. En fregan har målet att leva på mat som slängs i soptunnan. I inslaget på nyheterna var det ett par som försåg sig med all sin mat från butikernas soprum. Sopdykning! Jag har själv jobbat i livsmedelsaffär och vet hur mycket som kastas när bäst före datum gått ut, i många fall säkert inget fel på varan. Men tänk när vissa varor legat utan kyla några timmar....kan tro att det kan vara en risk för lätt lös mage. Kan ändå tycka att det är en god idé, för exempelvis en paprika som är lätt skrynklig är ju fullt ut ätbar.

Hur som helst är det i alla fall förskräckligt att det slängs så mycket mat. Det är väl ingen som vet hur mycket mat som kastas men undersökningar visar att ungefär 30-50% av all mat som produceras aldrig når våra magar. Vilket slöseri!

Inga kommentarer: